Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svet Ženy

Ženy sro radí: Jak přimět vlasy, aby rychleji rostly?

Sníte o dlouhých a bohatých kadeřích, ale vaše vlasy jakoby ustrnuly v jedné délce a dál nerostou? Nebo jste zkusila kratší verzi účesu, ale nejste spokojená a teď si přejete, aby zase honem vyrostly?

Růst vlasů je do jisté míry podmíněn geneticky, ale naštěstí existuje mnoho podpůrných prostředků, které zlepšují kvalitu vlasů a podporují jejich růst i navzdory genetice. Ne každému bylo shůry dáno a není jiná cesta, než urychlit růst pomocí některým trikům.

Růstové fáze vlasu - Morava 24

Genetické dispozice hrají sice zásadní roli, ale ne jedinou. Vhodnou stimulací vlasových cibulek i správnou výživou lze proces růstu urychlit. Vlas většinou povyroste o 1 – 1,25 cm za měsíc, přičemž jeho životnost v závislosti na péči o něj se pohybuje 1 až 6 let. Během tohoto období prochází fázemi růstu, odpočinku (neroste ani nevypadne) a konečná fáze je, když je vytlačen ven vlasem novým.

Livemag - Nechte si ostříhat poškozené konečky

Jestliže toužíte po tom, aby vám vlasy rostly je prvním a důležitým krokem pravidelná návštěva kadeřnictví, kde vám vždy ostříhají poškozené/suché konečky. Možná vám přijde nelogické stříhat a zkracovat vlasy, které si chcete nechat růst, ale má to důvod. Roztřepené a slabé konečky vlasů nejenže nevypadají hezky, ale jsou příliš křehké na to, aby zvládly delší délku a růst.

PR článek

Nebojte se tedy poškozené, roztřepené konečky ostříhat. Pokud tak neučíte, budou vlasy strádat a nepůjde pouze o konečky, ale třeba půlku vlasu, který bude špatný, protože nedokáže udržet vlhkost a výživu. Mnohem lepší je mít vlasy prostříhané, svěží, než mít na hlavě za každou cenu dlouhé seno.

Pozor na fénování a žehlení, nákupy cashback

Jestliže vlasy příliš často namáháte horkem (fén, kulma, žehlička), pak je důležitá nejen kvalitní vlasová péče při úpravě vlasů, ale i následná regenerační péče. Vhodné je také do vlasů vtírat například arganový olej či brazilský kolagen, díky kterému je vlasové vlákno hydratováno, chráněno a stává se pevnějším. S narůstajícím věkem se tvorba kolagenu snižuje a je potřeba jej dodávat jak potravinovými doplňky, tak těmi kosmetickými.

Růstová séra PR články

Tak jako existují podpůrná séra pro rychlejší růst řas a obočí, existují i podpůrné prostředky na růst vlasů. Jedná se buď o aktivátor, který si vetřete do vlasové pokožky po umytí hlavy anebo šampóny, kondicionéry, vlasové masky a mnohdy i celé sety.

 

Český magazín

AZ hobby

Bydlení pro studenty